Toukokuun jäsenkirje sähköpostissa

Tervehdys taas kaikille. Ajokausi on avattu ja tällä hetkellä kelit mitä parhaimmat. Osa jäsenistämme ajelee USA:ssa Route 66:sta, osa Japanissa ja osa pitkin Normandiaa. Myös eteläisessä naapurissamme näytti olleen viikonloppuna edustusta. Viikkoajotkin ovat lauantai-ajojen osalta alkaneet ja tiistaiajotkin alkavat parin viikon päästä.

Toukokuun jäsenkirje lähti juuri sähköpostilla. Kirjeessä paljon tietoa ajotapahtumista, mutta myös tietoa uudesta yhteistyökumppanistamme, Svalasta. Svalalla on jäsenille erikoistarjous heidän loistavista tuotteistaan.

Ajo- ja tapahtumakalenterista löydät ajantasaisimmat tiedot, kauden tapahtumista. Tervetuloa mukaan.

Terveisin,

Aki Uljas
Director | H.O.G. Capital Chapter Finland

Terveisiä Super Rallysta Ruotsista!

Kuusi CCF:läistä osallistui Ruotsissa Öölannin saarella 1.-5.6. järjestettyyn FH-DCE Super Rallyyn. Tapahtumassa oli reilusti yli 12.000 motoristia pyörineen. Aurinkoisissa keleissä nautittiin mm. upeiden pyörien esittelyistä, monien bändien tarjoamasta hyvästä musiikista ja ennen kaikkea leppoisasta yhdessäolosta.

Peter

Kaunista saarta kierreltiin päiväsaikaan ristiin rastiin hyväkuntoisia teitä pitkin.
Rallin jälkeen lähdettiin vielä ajelemaan Jonköpingiin ja seuraavan päivän iltana palattiin Tukholmaan ja sieltä laivalla takaisin koti-Suomeen. Sitä ennen poikettiin kuitenkin vielä Peters Harleyseumissa Råssmarkissa, jossa oli toinen toistaan hienompaa ja hauskempaa HD-aiheista tavaraa, jota Peter oli kerännyt jo yli 30 vuoden ajan!

Kaikenkaikkiaan hieno ja rento pyöräreissu hyvässä seurassa! 😊 Ensi vuonna ralli onkin sitten Kreikassa Igoumenitsassa.

Ruosteenpoisto 14.5.

Tämän vuoden Ruosteenpoisto-tapahtuma pidettiin la 14.5 Premier parkin ajoharjoitteluradalla Porvoossa. Oman ajotaitonsa kehittämisestä ja uuteen ajokauteen valmistautumisesta kiinnostuneita oli tänäkin vuonna runsaasti. Pitkän talven jälkeen on keväinen treeni paikallaan meille kaikille kokemuksesta ja ajotaidoista riippumatta. Palautteessa tulikin esille se, että ruosteenpoistossa tulee harjoiteltua sellaisia juttuja, joita ei itsekseen ehkä tulisikaan tehtyä.
Premier parkin harjoittelurata mahdollista harjoittelusuoritusten välillä kiertää rata ja samalla harjoitella kaarreajoa, jarrutuksia ja ajolinjoja turvallisessa ympäristössä. Toivottavasti lauantai palautti talven aikana ruostuneita taitoja ja tulevalla kaudella voimme nauttia turvallisesti rakkaasta harrastuksestamme. Nähdään viikkoajoissa ja muissa kauden yhteisissä riennoissa. 

Ei palele.

Teksti: Nina Talikka
Kuvat: Talikka Family Album

Chapterilainen Jykä ajaa nyt jo toista vuotta hymyssäsuin pitkin maanteitä. Miksi? No kun alla on Harrikka kesät-talvet!

”Aloin miettimään talviajamista Harrikalla jo 2002 suoritettuani Ironbutt SS1000 ajon kuudentena Harrikalla. Asia jäi vuosiksi hautumaan, sillä en pidä itseäni minään ajotaiturina. Sen verran asia jäi kuitenkin vaivaamaan, että idea sai toteutuksen Sporster 883R-mallin pohjalta. Sen ajattelin olevan kyllin kepeä ja hallittavissa oleva talviajoon – pienillä muutoksilla toki: Pyörä on varustettu lisävaloilla, kahvanlämmittimillä, käsisuojilla ja isolla plexillä. Lisäksi käytössä on kahdet eri nastarenkaat.”

”Yllättävän hyvin harrikkamies Suomen talvessa pärjää. Merinovilla-alusasu, lämpöhaalari ja lämpösaappaat ovat toimineet hyvin jopa -18 C pakkasessa. Alle -10 C pakkasessa olen ajanut myös pelkällä Goretex-asulla. Tavallinen kypärä riittää ja pääasiassa pipo ja kypärähuppu sen alla. Pyörää säilytän tallissa tai peiton alla ulkona. Ulkona käytän lämpöpuhallinta pyörän lämmittämiseen ennen käynnistystä. Öljyt ovat talvilaatua 10W-40, jotta voitelu toimii, polttoaineena pääasiassa V-Poweria. Mitään käyntiongelmia ei ole ollut!”

”Talviajamisen suurin haaste on ehdottomasti kaasun määrän hallinta pyörän vahvan alaväännön takia. Mielellään ajan pienemmällä vaihteella, korkeammilla kierroksilla siten että veto on koko ajan päällä ja nastat purevat. Ja kuitenkin pitää olla samalla kaasun kanssa varovainen, ettei sudi koko ajan. ”

”Ajaminen on ollut mahtavaa! Enhän minä sitä toista talvea putkeen muuten tekisikään! Viime talvena totuttelin 1522 km ja tänä talvena tähän mennessä on 3541 km tullut ajettua. Ajotuntuma on kuin ajaisi vuoron perään sepelillä ja sannalla. Epämukavinta on paljas asfaltti renkaiden piikkejä vasten – tuntuu kuin olisi tyhjät renkaat tai marmorikuulia tiellä. Pyrin aina ajamaan ns. talviteitä, koska renkaat kuluvat tosi nopeasti asfaltilla. Siirtymiä toki on pakko tehdä asfaltilla. Kesäajoon verrattuna ajaminen käy huomattavasti enemmän kämmeniin, käsivarsiin ja hartioihin, koska täristäminen on jatkuvaa. ”

”Aika huvittunutta porukkaa on tullut vastaan! Hyväntuulisen ihmetteleviä ja huvittuneita ovat ihmiset olleet – ja uteliaita tauoilla. Rekkakuskit peukuttavat, morjenstavat ja vilkuttavat valoja. Yleisin kysymys on tietenkin, että etkö palele? Hauskaa on, että ihmiset tulevat kyllä ottamaan kontaktia tämän tiimoilta vaikka muuten eivät tavallisesti kävisi jutulle.”

”Ei kaikki tietenkään täydellistä ole. Viime talvena oli haastava tilanne, kun kesken matkan alkoi yhtäkkiä satamaan alijäähtynyttä vettä ja kaikki varusteet jäätyivät ja näkyvyys oli todella huono. Kotiin oli vielä 25 km matkaa, joten siirryin ajamaan kevyenliikenteen väylälle.”

Terkut Jykältä kaikille ajokautta odottaville Chapteriläisille!

Ajo- ja Tapahtumakalenteri päivitetty

Ajo- ja Tapahtumakalenteri päivitetty 25.11.2022. Tulevan kauden tapahtumat ja ajot kalenterissa tämänhetkisen tiedon mukaan. Lisää tapahtumia keväälle tulossa, seuratkaa uutisia. Ruosteenpoiston paikka ja pvm vielä sopimatta. Päivitetään heti kalenteriin kun varmistunut. Tulevan ajokauden lauantai ajo alkaa 11:00. Näin on hieman aikaa ostoksille ja kupilliselle dealerin tarjoamaa kahvia😊

Tästä kalenteriin!

Kauden päätösajo lauantaina 24.9.2021

Tervehdys kaikille!

Ennenkuin pistetään pyörät parkkiin kauden päätösajo suuntautuu Mustion Linnaan. Lähtö HD Helsingistä klo 11:00. Mustion linnalle saavumme klo 13:00 sopivasti lounaalle.

Lounaaksi tarjolla on kalakroketit ja perunasurvos, päivän kastike ja lisukesalaatti. Annoksen hinta 25€/nenä. Yhteinen lounas annos logistiikan nopeuttamiseksi.

Lounaan jälkeen CCF:n tarjoama opastettu linnakierros. Kuulemme kiinnostavaa historiatietoa ja tarinoita monelle meistäkin tutuista henkilöistä.

Paluumatka alkaa klo 16:00.

Ilmoittautumiset head.road.captain@ccf.fi tai ajoseuraa ryhmän kautta ke 22.9 mennessä. Samalla ilmoittakaa mahdolliset erityisruokavaliot

-Mikko V

Jänkhällä Jytisee 19. – 22.8.2021

On Aika viettää aikaa yhdessä ja ajella 19.-22.8.2021 HOG JÄNKHÄLLÄ JYTISEE tapahtumaan… toinen kertahan on jo PERINNE.

Tällä kertaa HOG tapahtumakeskuksena toimii eksoottinen Wilderness Hotel Muotka, https://nellim.fi/muotka/fi/.

Hinnoittelu vain HOG MEMBEREILLE. Nopeat syövät hitaat! Tee siis varaus heti sähköpostilla osoitteeseen sales@nellim.fi koodilla JÄNKÄ2021.

Majoituskapasiteettia on n. 60-70 henkilölle.

ALLA VAIHTOEHDOT MAJOITTUMISEEN

3 VRK (TO-SU)
10x Wilderness Huone
90€/2hh/vrk (129€ norm)

14x Superior sauna huone
100€/2hh/vrk (139€ norm)

8x Panorama kelomökki
130€/2hh/vrk (199€ norm)

3x Riverside kelomökki
220€/1-4hh/vrk (299€/norm)

2 VRK (PE-SU)
10x Wilderness Huone
100 € 2hh/vrk (129€ norm)

14x Superior sauna huone
110 €/2hh/vrk (139€ norm)

8x Panorama kelomökki
150 €/2hh/vrk (199€ norm)

3x Riverside kelomökki
240 €/1-4hh/vrk (norm 299€)

Hinnat sisältää aamiaiset.

Tarkempaan ohjelmaan palataan myöhemmin. Pidetään hilpeät Kinkerit ja hengaillaan ja ajetaan porukalla. Toki noudattaen viranomaismääräyksiä.

Tervetuloa mukaan.

Katja Koskimies
North Chapterin Secretary,
North Chapterin hallituksen puolesta

Aki Uljas
Capital Chapterin Assistant Director,
Capital Chapterin hallituksen puolesta

CCF Weekend 30.7.-1.8.2021 Tervetuloa Ikaalisiin!

Tapahtumaan varattu 15 kpl 2 hengen Superior-huoneita:

Ikaalinen Span päärakennuksessa sijaitsevissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta, jotka saa tarvittaessa yhteen sekä kaksi avattavaa vuodenojatuolia. Kaikissa huoneissa on minibaari, parveke järven puolelle, kylpyhuone suihkulla, kylpytakki, kylpytossut, TV 50”, tabletti, WiFi, vedenkeitin, työpöytä ja tuoli ja puulattia. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Hintoihin sisältyy aamiainen sekä kylpylän käyttö.

Sisäänkirjautuminen tulopäivänä kello 15:00

Uloskirjautuminen lähtöpäivänä kello 12:00

138 eur / vuorokausi kahden hengen huone 

118 eur / vuorokausi yhden hengen huone

Hotellivaraukset tulee tehdä 16.7.2021 mennessä ja huoneet menevät varausjärjestyksessä. Mainitse varausta tehdessäsi CCF Weekend-kiintiötunnus. 

Lisäksi meille on varattu rantasauna käyttöömme sekä perjantaina, että lauantaina klo 19.00-24.00. Sauna ei ole anniskelualuetta, joten sinne voi tuoda omat juomat, lähistöllä kauppa. Capital Chapter Finland kustantaa saunat.

Illastamismahdollisuus riippuu osallistujamäärästä, mutta vaihtoehtoina on n.20 euron buffet-ruokailu, joka tarjolla hotellissa kesäisin tai meille oma buffet, jos osallistujia tarpeeksi. Myös à la carte ravintola Tuomarla on vaihtoehto, joten katsomme tämän, kun osallistujat selvillä. Hotellin tarjontaan voi tutustua www.ikaalinenspa.fi.

Yhteisajosta Ikaalisiin sekä lauantaina tapahtuvasta ajosta tulee lisäinfoa myöhemmin.

Tervetuloa mukaan!

Capital Chapterin hallituksen puolesta

Membership & Ladies of Harley Officer

Nina Talikka

Varaukset: 

+358 34511

myynti@ikaalinenspa.fi

www.ikaalinenspa.fi

Huvilatie 2, 39500 Ikaalinen